De IJsbaan Haarlem is open. De ijsmeesters hebben een fantastische ijsvloer neergelegd. Voor de veiligheid van jullie allemaal hebben wij een aantal maatregelen en richtlijnen opgesteld voor het schaatsseizoen 2020-2021.

Lees voor je naar de ijsbaan komt onderstaande informatie door!

Maatregelen ter voorkoming van verspreiding COVID-19 op de ijsbaan
In verband met de maatregelen om de verspreiding van COVID-19 zoveel mogelijk te voorkomen, heeft de ijsbaan een protocol opgesteld. Wij vragen je vriendelijk om je aan dit protocol en onderstaande maatregelen te houden. Deze maatregelen hebben wij genomen om verantwoord te kunnen sporten op de ijsbaan in het belang van iedereen.

De belangrijkste voorschriften zijn:

 • Kom niet naar de ijsbaan als je koorts en/of griep of verkoudheidsverschijnselen hebt, zoals loopneus of hoesten, of als een van jouw huisgenoten deze klachten heeft. Laat je testen!
 • Houd op het complex altijd 1,5 meter afstand van de andere sporters, ook op het ijs. Pelotons of treintjes zijn niet toegestaan.
 • Desinfecteer je handen bij binnenkomst
 • Nies of hoest in niet in je handen, maar in de kom van je elleboog. Schud geen handen.
 • Respecteer de looproutes op de ijsbaan
 • Kom in sportkleren (de kleedkamers zijn gesloten)
 • Bezoekers die niet komen schaatsen, hebben geen toegang tot de ijsbaan. Uitzondering één ouder van kinderen t/m 12 jaar die hun kinderen begeleiden én nodig zijn om hun kinderen te helpen de schaatsen aan te trekken (zie hieronder).
 • Gebruik je gezonde verstand en geef elkaar de ruimte
 • Je bent verplicht een mondkapje te dragen in de hal en op omloop (terrein rond het ijs). Tijdens het schaatsen hoef je geen mondkapje te dragen
 • Volg aanwijzingen van het personeel op
 • IJshockey door personen van 18 jaar en ouder is niet toegestaan.

Reserveer een starttijd***
Om de bezoekersstromen te reguleren is het noodzakelijk een starttijd te reserveren als je komt schaatsen. Reserveer starttijd.

Ouders/begeleiders van kinderen op schaatsles hoeven geen starttijd te reserveren
Ouders/begeleiders van kinderen die les krijgen van Kras Sport of een ijsclub hoeven geen starttijd te reserveren voor de kinderen. Eén ouder per huishouden heeft toegang tot de ijsbaan om de kinderen t/m 12 jaar te helpen om de schaatsen aan te trekken.

Toegang ouders tot het complex***
Eén ouder van kinderen tot en met 12 jaar hebben toegang tot het complex om hun kinderen te helpen bij het aantrekken van de schaatsen. Zij mogen langs de omloop van de 400meterbaan- behalve het gedeelte voor de gebouwen – of rond de 30x60meterbaan – behalve het gedeelte waar je op- en af het ijs kunt stappen – wachten, rekening houdend met de 1,5 meter maatregel tot de overige ouders en sporters.

*** Bovenstaande maatregelen betreffende ouders van kinderen op schaatsles hebben alleen betrekking op de publieksuren van de IJsbaan Haarlem. De Baanvereniging/Baancommissie en andere ijsclubs buiten de publieksuren kunnen andere maatregelen hebben opgenomen in hun protocol.

Bezoekers die niet gaan schaatsen: kom niet naar de baan
In verband met de COVID-19 maatregelen hebben dit jaar – het spijt ons – bezoekers die niet gaan schaatsen geen toegang tot de ijsbaan. Als de corona-crisis voorbij is, ben je weer van harte welkom.

Kassabalie ijsbaan
Bij de kassabalie kun je een toegangskaartje kopen. Betaal met jouw pinpas en niet met contant geld. Nog liever: koop online een kaartje. In verband met overheidsvoorschriften is het op de baan noodzakelijk je te registreren door na het desinfecteren van je handen in het bezoekersregister je naam (voor- en achternaam) en jouw telefoonnummer te noteren. Dit is niet nodig al je al een starttijd hebt gereserveerd.

Routing op de IJsbaan Haarlem
Er geldt een routing op de IJsbaan Haarlem. De entreehal is – de naam zegt het al – alleen voor binnenkomst. Het complex verlaat je uitsluitend via de uitgang (draaihek) aan de zijde van de parkeerplaats. De entreehal mag je uitsluitend in vanuit de zijde van de ijsbaan in om naar Maartens Café of het toilet te gaan. De lockers in de hal kunt u gebruiken. Ontsmet de sleutel en u handen met de alcohol in sprayflacon die nabij de kluisjes in de hal staat. De kleedkamers en douches zijn gesloten. De toiletten zijn geopend. Was na gebruik goed jouw handen.

Extra ruimte ruimte om schaatsen aan te trekken en het ijs op- of af te gaan aan westzijde van de baan
Aan de westzijde van het complex (zijn spoorlijn) heeft de ijsbaan extra plaatsen gecreëerd om het ijs op- of af te gaan. Je kunt hier ook je schaatsen aantrekken. Er liggen hier rubberen matten. Maak van deze extra plaatsen gebruik: je hebt hier veel ruimte en het is er – over het algemeen – niet druk.

Protocol
De ijsbaan heeft een protocol opgesteld waaraan wij je vragen te houden. Klik op deze link voor het protocol van de IJsbaan Haarlem

Maartens Café-Restaurant
In verband met de aanscherping van de maatregelen om verspreiding van COVID-19 te voorkomen is per 30 september 12.00 uur het café-restaurant van Maarten van Dam gesloten tot 20 oktober.

Plezier op het ijs
Laat al deze maatregelen je niet uit het veld slaan. Er ligt een prachtige ijsvloer op je te wachten. Veel plezier bij het schaatsen en op het ijs.

Versie 20 oktober 2020